CG: Tuče crnogorskih i albanskih učenika u školi / VIDEO

Izvor: B92, 01.Nov.2017, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Tuče crnogorskih i albanskih učenika u školi / VIDEO

Ukupno 12 đaka je isključeno iz škole, a 22 je kažnjeno ukorom posle dve masovne tuče crnogorskih i albanskih đaka u Tuzima, pišu Večernje novosti.

Kako se navodi, incidenti su se dogodili u Gimnaziji “25. maj“, 17. i 18. oktobra.

Direktorka Miliana Dabović kaže da je sve urađeno u skladu sa propisima, vodeći računa o interesima svih učenika i zaposlenih u toj ustanovi.

U izjavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dostavljenoj medijima Dabovićeva je navela da će uprava gimnazije i zaposleni preduzeti sve da se takvi pojedinačni slučajevi ubuduće ne dešavaju.

Među učenicima se spekuliše da je sukob nastao zbog nastavnice italijanskog jezika. Navodno su se učenici albanske nacionalnosti bunili što profesorka ne zna albanski jezik, što je isprovociralo prepirku i svađu sa đacima crnogorske nacionalnosti, koja je prerasla u masovnu tuču.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HAOS U GIMNAZIJI: Masovna tuča crnogorskih i albanskih đaka

Izvor: Večernje novosti, 01.Nov.2017

Iz srednje škole u Tuzima isključeno 12, a ukorom kažnjeno 22 učenika. Meštani: Često se događaju incidenti na nacionalnoj osnovi NASTAVNIČKO veće Gimnazije “25. maj” u Tuzima donelo je odluku o isključenju 12 učenika iz škole, dok je 22 kažnjeno ukorom! Saznajemo...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.