Izvor: B92, 16.Nov.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska " Srbija (18.00h)

U sredu na stadionu "Vasil Levski" u Sofiji, reprezentacija Srbije igra prijateljski meč sa selekcijom Bugarske.

Biće ovo prvi meč Srbije od incidenta u Đenovi i prekida kvalifikacione utakmice sa Italijom, i prva od dve provede (Izrael) pre nastavka kvalifikacije za EURO 2012.

Selektor Vladimir Petrović Pižon u Sofiji će moći da proveri i pet debitanata, golmana Bojan Jorgačevića (Gent), veziste Veseljka Trivunovića (OFK Beograd), Ivana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radovanovića (Bolonja), Adema Ljajića (Fiorentina) i napadača Spartaka Marka Mirića.

Dan pre meča selektor Pižon istakao je da bi pobeda u utakmici protiv Bugarske bila važna zbog vraćanja poljuljanog samopuzdanja reprezentativcima Srbije.

Igrač Partizana Radosav Petrović najavio je da će ekipa meču pristupiti kao da su u pitanju kvalifikacije, dok su uoči puta u Bugarsku Aleksandar Kolarov i Nenad Milijaš istakli da je ovo dobra prilika za obnovu timskog duha.

Meč u Sofiji bio bi debi i za Miloša Dimitrijevića iz Rada koji se povredio, kao i Gojko Kačar (HSV) i Aleksandar Luković (Zenit).

Od ostalih standardnih reprezentativaca u Sofiji nema Dejana Stankovića (Inter), Miloša Krasića (Juventus), Danka Lazovića (Zenit), Miloša Ninkovića (Dinamo Kijev) i Vladimira Stojkovića (Partizan), dok fudbaler Liverpula Milan Jovanović zbog slabe forme nije dobio poziv.

Duel na nacionalnom stadionu "Vasil Levski" biće 29. susret dve selekcije i revanš za meč koji su dve selekcije odigrale pre dve godine na stadionu Partizana, kada je Srbija slavila sa 6:1.

Naša reprezentacija do sada je zabeležila 16 pobeda, Bugari su slavili na sedam mečeva, a pet je završno nerešenim rezultatom uz gol razliku 61:40 u našu korist.

Utakmica između Bugarske i Srbije počinje u 18 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.