Britanski brod potonuo u Adenskom zalivu nakon napada Huta - Skaj njuz

Izvor: Vostok.rs, 19.Feb.2024, 22:09

Britanski brod potonuo u Adenskom zalivu nakon napada Huta - Skaj njuz

Rubimar, britanski brod kojeg su napali Huti/Ansar Alah dok je plovio Adenskim zalivom, sada je potonuo, javila je televizija Skaj njuz Arabija, pozivajući se na jemenske izvore.
TV kanal nije otkrio druge detalje incidenta. Ranije su Huti saopštili da su izveli raketni udar na Rubimar. Predstavnik Ansar Alaha Jahja Sarija objavio je odgovarajuću izjavu na svom Telegram kanalu. Prema tvrdnjama pobunjenika, brod je pretrpeo ozbiljnu štetu i prestao je da se kreće. Huti su priznali da Rubimar može biti u opasnosti od potonuća. Nakon što je palestinsko-izraelski sukob u pojasu Gaze eskalirao u oktobru prošle godine, Huti su upozorili da će pokrenuti udare na izraelsku teritoriju dok će brodovima povezanim sa jevrejskom državom zabraniti prolaz kroz vode Crvenog mora i Bab el- Mandeb moreuz sve dok Tel Aviv ne prekine svoju vojnu operaciju protiv palestinske grupe Hamas u zaraćenoj enklavi. Od prošlog novembra, Huti su napali desetine civilnih plovila u Crvenom moru i Adenskom zalivu. Izvor: TASS (F)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.