Bolivija: U obračunu narkodilera ubijena trojica Srba

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2010, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolivija: U obračunu narkodilera ubijena trojica Srba

Najmanje šest osoba je ubijeno (među kojima trojica državljana Srbije) a četiri ranjeno, u oružanom okršaju bandi švercera droge u gradu San Ramon na istoku Bolivije. Dva glavna svedoka policije tvrde da je u incidentu kidnapovan bolivijski kralj droge Vilijam Rosales Suares, te da su u grupi napadača bile plaćene ubice - bivši i aktivni bolivijski policajci.

Trojica mladića srpske nacionalnosti koji su nastradali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su Saša Turčinović (31) i Bojan Bakula (28) koji su, kako navodi bolivijski list "Los Tiempos", rukovodili elitnom grupom telohranitelja, dok se za trećeg kaže samo da se zvao Predrag Sertfko.

Turčinović i Bakula su, prema navodima lista, u Santa Ramon došli 13. maja.

Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je za Radio-televiziju Srbije da je policija u kontaktu sa Interpolom i da proverava identitet ubijenih osoba.

Advokat porodica žrtava Denver Pedrasa tvrdi, a policija potvrđuje, da je jedna od žrtava policajac i da traga za jednim bivšim policajcem zbog umešanosti u pokolj i druga krivična dela koja je počinio dok je bio pripadnik policije.

Prema rezultatima preliminarne istrage, žrtve su zaustavljene na lažnom policijskom kontrolnom punktu, gde su ih napadači vezali, mučili, a zatim im pucali u glavu više puta.

Tužilac Bazilio Viljka izjavio je da su svih šest žrtava starosti između 21 i 31 godinu i da su tela pronađena na različitim lokacijama, prenosi agencija AP.

Bolivijac Huan Karlos Maras Gutjeres i Kolumbijac poznat samo kao Jairt preživeli su napad i nalaze se pod zaštitom policije zato što su ključni svedoci.

Pretpostavlja se da su napadači kidnapovali Rosalesa Suaresa, za koga policija tvrdi da je vođa narkokartela iz Santa Krusa, zbog nagrade od milion dolara, koju su kolumbijski narkokarteli ponudili za njegovu otmicu, i da je to možda bio motiv pokolja.

Policija, međutim, istražuje i mogućnost obračuna među narkokartelima sa međunarodnim vezama, koji su aktivni na teritoriji Bolivije,.

Majka "kolumbijskog kralja droge" Dora Suares rekla je bolivijskim medijima da se njen sin više ne bavi trgovinom droge.

Posle Kolumbije i Perua, Bolivija je treći svetski proizvođač lišća koke, sirovine da proizvodnju kokaina. Bolivija je, takođe, jedan od najvećih proizvođača marihuane na svetu, podseća Rojters.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.