Bobinca napali iz koristoljublja

Izvor: Blic, 07.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobinca napali iz koristoljublja

Franjo Bobinac, predsednik uprave „Gorenja”, došao je juče na posao prvi dan nakon incidenta u petak u kojem je zadobio lakše povrede glave, uveren da napad nepoznatih mladića na njega nema nikakve veze sa eventualnom osvetom zbog planiranog smanjenja radne snage u kompaniji, potvrdila je za „Blic” Uršula Menih Dokl, njegov portparol, uz napomenu da istraga još nije otkrila napadače.

„Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je još u nedelju naveče prisustvovao rukometnoj utakmici u Ljubljani u svojstvu predsednika Rukometnog saveza Slovenije”, kaže Menih. Ona napominje da je najverovatniji motiv ostaje napad iz koristoljublja.

Marko Mrzel, direktor „Gorenja” za Srbiju, kaže za naš list da je za incident čuo iz novina i da nije razgovarao s Bobincem o tome, ali dodaje da ne veruje da napad može biti motivisan osvetom. On objašnjava da otpuštanja u „Gorenju” nije bilo i da se za sad tako nešto ne planira ni za radnike ove kompanije zaposlene u Srbiji.

Bobinčev portparol ponavlja da u „Gorenju” nije ni bilo otpuštanja nego samo planskog penzionisanja i neprodužavanja ugovora na određeno vreme.

Ona priznaje da kompanija ima poteškoća zbog krize. „Narudžbe su nam opale 20-25 odsto u odnosi na isti period lane pa smo srazmerno tome smanjili i proizvodnju. Trudimo se takođe da štedimo gde god se može. Uprava je odustala od isplate bonusa, smanjene su plate za 10 odsto, a gledamo da drastično skrešemo sve troškove”, precizira Menih.

„Gorenje” se prijavilo za socijalni program slovenačke vlade i odlučilo na smanjenje radnog vremena za pogone u Sloveniji na 36 sati nedeljno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.