Biblioteka: O eventualnoj odgovornosti po okončanju istrage

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biblioteka: O eventualnoj odgovornosti po okončanju istrage

Upravni odbor Narodne biblioteke Srbije (NBS) saopštio je da će konačni stav o utvrđivanju eventualne odgovornosti nadležnih u toj ustanovi zbog incidenta u kome su dva radnika preduzeća "EMPEKS" stradala usled curenja gasa u zgradi biblioteke, biti zauzet "nakon što nadležni organi okončaju istragu".

Odbor je na vanrednoj sednici naložio upravniku te institucije da sprovede vanrednu i sveobuhvatnu kontrolu protivpožarne zaštite u Narodnoj biblioteci, bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << što su kako se navodi, vršene periodične i redovne kontrole u prethodnom periodu.

"Rukovodstvo Narodne biblioteke Srbije je članove Upravnog odbora upoznalo sa okolnostima i saznanjima u vezi sa dogadjajem, kao i dostupnim informacijama iz istrage nadležnih organa, koja je još u toku i čiji se nalazi uskoro očekuju", stoji u saopštenju NBS.

Upravni odbor Narodne biblioteke Srbije izrazio je saučešće porodicama nastradalih radnika preduzeća "EMPEKS".

Upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković izjavio je ranije da će biblioteka biti zatvorena sve dok nadležni iz protivpožarne zaštite ne potvrde da je bezbedna za korisnike i zaposlene.

Radnici preduzeća "EMPEKS", jedan star oko 30 godina i drugi oko 50 godina, preminuli su u petak u zgradi Narodne biblioteke Srbije od posledica gušenja izazvanog curenjem gasa.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.