Bi-Bi-Si poziva na suočavanje Klarksona i producenta

Izvor: Politika, 13.Mar.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bi-Bi-Si poziva na suočavanje Klarksona i producenta

Džeremi Klarkson, suspendovani voditelj emisije o automobilima „Top gir”, i njegov producent kojeg je navodno udario, mogli bi da se nađu oči u oči kako bi u internoj istrazi televizije objasnili incident zbog kojeg je Klarkson suspendovan, a prikazivanje tri epizode odloženo do daljeg. Ovo suočenje nagovestio je generalni direktor Bi-Bi-Sija Toni Hol, dodajući da je vođenje istrage poverio prvom čoveku te televizije za Škotsku, prenose britanski elektronski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Na pitanje da li će Klarkson dobiti otkaz ukoliko se utvrdi njegova krivica, Hol je odgovorio: „Bilo je dosta nagađanja. Pre nego što donesemo konačnu odluku, najpre moramo da utvrdimo činjenice. Ne bih da spekulišem šta će da se dogodi.”

Voditelj je već rekao da nije udario producenta, a kako mediji prenose izjave očevidaca, gungula se završila Klarksonovom tiradom psovki, bez fizičkog obračuna.

„Skaj njuz” navodi izjavu porodice iz Lidsa koja se zatekla u hotelu u vreme incidenta. Prema njihovim rečima, Klarkson je producentu pretio da će ga otpustiti zbog toga što poslužena hrana nije bila topla. Oni dodaju da su ih šokirale Klarksonove proste i pogrdne reči. Jedan od članova te porodice je pre incidenta zamolio voditelja de se fotografišu zajedno, ali je on to odbio rekavši da je imao loš dan.  

Čekajući odluku Bi-Bi-Sija i eventualno produženje ugovora koji ističe krajem meseca, Klarkson je promenio biografiju na „Tviteru” napisavši da je „verovatno voditelj ’Top gira’”. Inače, onlajn peticiju za njegov povratak na posao potpisalo je više od 800.000 ljudi.   

A. M.

objavljeno: 13.03.2015.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.