Bezbednosni incident u Britaniji! Nije terorizam: Američka baza bila pod blokadom, vojno osoblje pucalo! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 18.Dec.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednosni incident u Britaniji! "Nije terorizam": Američka baza bila pod blokadom, vojno osoblje pucalo! (FOTO)

Britanska policija uhapsila je danas muškarca koji je automobilom pokušao da uleti u američku vazduhoplovnu bazu na istoku Engleske, javio je Rojters.

Američka vojna baza "Mildenhol", u Safoku, bila je zavorena zbog "bezbednosnog incidenta", a izvori britanskog Ministarstva odbrane navode da je jedna osoba uhapšena.

There are reports of a security incident at RAF Mildenhall - a US airforce base in Suffolk. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pic.twitter.com/9i2amzGjhC

Požar na aerodromu u Atlanti: Putnici 11 sati čekali, otkazano više od hiljadu letova (FOTO)

Prema prvim informacijama, jedan muškarac je pokušao automobilom da uleti u američku bazu i on je uhapšen.

Police are responding to reports of a significant incident at RAF Mildenhall, further details shortly, follow us for any updates.

#RAF Mildenhall in Suffolk has been put “in lockdown following a security incident today” - more to follow... pic.twitter.com/7wAOx8bHLh

Izveštač Skaj njuza navodi da mu je u Ministarstvu odbrane u Londonu rečeno da je u pitanju bila "neka vrsta svađe na kapiji baze".

Britanija trenutno ne tretira današnji pokušaj upada u američku vazduhoplovnu bazu na istoku Engleske kao na incident koji je povezan sa terorizmom, javio je Rojters, pozivajući se na zapadne bezbednosne izvore.

Britanska policija uhapsila je muškarca koji je automobilom pokušao da uleti u bazu "Mildenhol", u Safoku.

Američko vojno osoblje iz baze je pucalo prilikom pokušaja upada.

Britanske vlasti "u ovoj fazi ne tretiraju incident kao da je povezan sa terorizmom", naveli su izvori.

Policija je saopštila da je muškarac imao posekotine i modrice po telu. U incidentu niko drugi nije povređen.

Baza "RAF Mildenhol" se nalazi na oko 130 kilometara severno od Londona. U njoj je smešteno oko 3.100 pripadnika američkih vojnih snaga i još oko 3.000 članova njihovih porodica.

Eksplozija na metro stanici u Hamburgu!

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

INCIDENT U VELIKOJ BRITANIJI: Automobilom pokušao da uleti u američku vazduhoplovnu bazu

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2017

Britanska policija uhapsila je danas muškarca koji je automobilom pokušao da uleti u američku vazduhoplovnu bazu na istoku Engleske Britanska policija uhapsila je danas muškarca koji je automobilom pokušao da uleti u američku vazduhoplovnu bazu na istoku Engleske, javio je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.