BEBI OTKINUO GLAVU NA POROĐAJU, SVE GLEDAO OTAC Bolnica pokušala da zataška horor: Nudili su nam da plate sahranu ako potpišemo papire

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 14:53

BEBI OTKINUO GLAVU NA POROĐAJU, SVE GLEDAO OTAC Bolnica pokušala da zataška horor: Nudili su nam da plate sahranu ako potpišemo papire

Porodica nesrećnog deteta kaže kako je nakon traumatičnog incidenta bolnica pokušala da zataška čitav incident.

Lekar iz Brazila našao se pod istragom jer je tokom porođaja tako snažno povukao bebinu glavu da ju je otkinuo, a čitav se prizor odvio pred očima užasnutog oca, piše Daily Mail.

Porodica nesrećnog deteta kaže kako je novorođenče bilo živo kad je porođaj počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da ih je nakon traumatičnog incidenta bolnica pokušala da prisili da potpišu dokumente kojima bi se čitava stvar zataškala.

Incident se dogodio 1. maja u bolnici "Hospital das Clinicas da UFMG" u četvrti Santa Efigenia u gradu Belo Horizonte u Brazilu.

Detetova majka, Ranijeli Koeljo Santos, slučaj je prijavila policiji dva dana nakon nesrećnog porođaja. Policija sada istražuje šokantnu smrt novorođenčeta.

Gospođa Santos (34), koja već ima devetogodišnju ćerku, odvedena je u bolnicu 24. aprila u 28. nedelji trudnoće zbog povišenog krvnog pritiska. Lekari su sedam dana kasnije odlučili da isprovociraju porođaj. Tokom poroda je neimenovani akušer pozvao oca deteta da prisustvuje porođaju.

Otac je kazao da je video kako devojčica otvara oči i pomera ustima čim joj se pojavila glavica, što je dokaz da je dete bilo živo i zdravo.

Međutim, u tragičnom obrtu, lekar se praktično popeo na majčin stomak kako bi iz tog položaja pokušao da izvadi dete pa je u tom pokušaju otkinuo devojčici glavu.

U policijskom izveštaju stoji i kako je porodica iz Ribeirao das Nevesa, predgrađa Belo Horizontea, nakon tragičnog događaja primila izvinjenje od lekara. Rekli su i da im je kasnije pristupio socijalni radnik koji im je kazao da će bolnica podmiriti sve troškove sahrane. Međutim, ta ponuda će moći da se izvrši samo ako porodica potpiše dokumente u kojima piše da je "obdukcija već obavljena u bolnici", da je ‘detetovo telo već pregledano" i da se "telo neće slati na Pravni medicinski institut na dalju analizu".

Roditelji su odbili da potpišu ponuđene dokumente i sve prijavili policiji, a telo nesrećne bebe na koncu je ipak poslato u Institut, kazala je advokatica porodice Dženifer Valente.

Iz bolnice su poručili da duboko žale zbog događaja i da će istražiti čitav slučaj dok čekaju rezultate obdukcije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Doktor bebi otkinuo glavu tokom porođaja? Nesrećni otac sa užasom sve posmatrao

Izvor: 24sedam.rs, 09.Maj.2023

Bolnica je pokušala da zataška slučaj, a lekar je sada pod istragom

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.