BAJDEN NAPRAVIO SKANDAL U BRITANIJI: Na vojnom aerodromu nastao incident između dva lidera! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2023, 22:43

BAJDEN NAPRAVIO SKANDAL U BRITANIJI: Na vojnom aerodromu nastao incident između dva lidera! (VIDEO)

Bajden od utorka boravi u četvorodnevnoj poseti Velikoj Britaniji.

Predsednik SAD iskazao je nepoštovanje prema britanskom premijeru Rišiju Sunaku tokom susreta dvojice lidera na vojnom aerodromu u blizini Belfasta, piše list "Dejli mejl".

- Američki predsednik je odmah po sletanju otresao premijera, što su neki protumačili kao diplomatsku uvredu - primetio je britanski list.

Na snimku koji je podelio "Dejli mejl" se vidi kako Bajden kratko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozdravlja sa Sunakom, odguruje ga kako bi salutirao kraljevom predstavniku u okrugu Antrim, Dejvidu Mekorkela, nakon čega je zagrlio američku ambasadorku u Velikoj Britaniji Džejn Hartli.

List navodi da je Sunak doživeo "neprijatnu situaciju" prilikom onoga što je trebalo da bude "poseban trenutak" za britanskog premijera.

Tim Džozefa Bajdena je takođe bio primoran da se pravda da američki predsednik nije "anti-britanski" nastrojen, kada ga je pro-monarhistička Demokratska unionistička partija Severne Irske optužila za pristrasnost usred Bajdenovih izjava o svojim "irskim korenima", navodi "Dejli mejl".
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.