Australijski haos ne staje: Užasno; Pogrešili su; To nije u krvi Formule 1

Izvor: B92, 04.Apr.2023, 17:12

Australijski haos ne staje: Užasno; Pogrešili su; To nije u krvi Formule 1

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Australije bila je veoma čudna i izazvala brojne negativne reakcije širom sveta.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobedio je na trci za VN Australije u Melburnu.

Brojni incidenti su obeležili ovu trku koju je završilo svega deset vozača, imali smo čak tri prekida i "milion" incidenata.

Karlos Sajns neposredno pred poslednji leteći start trke je dobio kaznu od pet sekundi zbog incidenta sa Alonsom u poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voženom krugu koji je poništen zbog velikog broja incidenata na samom startu istog.

Prvi čovek Ferarija Fredi Vaser nazvao je tu odluku pogrešnom i objasnio šta je hteo da kaže:



"Frustracija je prava reč. U prvom krugu je bio identičan kontakt sa Strolom i Leklerom i mi smo tada izgubili vozača. Situacija sa Karlosom je teško pala celom timu, čak je i Fernando Alonso rekao da je kazna bila prestroga. Mislim da su pogrešili što nisu razgovarali sa Sajnsom makar posle trke. Mogli su da pogledaju telemetrijske podatke, on je već stisnuo kočnice...",
rekao je Vaser.

Lando Noris je okrivio gume za haos u Melburnu.

"Užasno. Vozimo na mekim gumama kada je njihova temperatura 65 stepeni i uopšte nemamo dobro pijanjanje. To čak i nije strašna temperatura, ali gume jednostavno ne rade dobar posao i zbog toga su svi "zaključavali" kočnice i cepali gume, dokaz da nemate nikakvo prijanjanje i da lako gubite kontrolu što je i izazvalo haos i incidente", rekao je Noris.

Has je zbog pucanja zadnjeg levog pneumatika ostao bez Kevina Magnusena koji trku nije završio, ali zato jeste Niko Hulkenberg koji je trku završio na osmom mestu.

"Crvene zastave, prekidi i novi startovi donose uzbuđenje publici, ali timovima i vozačima baš i ne, čudan je to osećaj. Voziš celu trku, radiš jednu vrstu posla, a onda ti je ostalo samo nekoliko krugova da sve radiš ispočetka. Svaka priča ima dve strane, videli smo Alonsa da je nastradao na restartu i ipak mu vraćena pozicija, pa je imao sreće. Sve ovo je implementirano nekako veštački, to nije u krvi Formule 1. Biće mnogo diskusije oko cele priče", naveo je Hulkenberg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.