Izvor: RTS, 14.Jul.2020, 22:13

Amerikanci ostali bez još jednog lovca F-16, pilot uspeo da se katapultira

Pilot američkog lovca F-16 preživeo je incident prilikom sletanja u vojnu bazu "Holoman" u Novom Meksiku tako što se na vreme katapultirao.
Ovo je drugi avion F-16 koji je baza izgubila od oktobra i poslednji u nizu incidenata u kojima su učestvovali piloti američkog vazduhoplovstva tokom poslednja dva meseca.

Pilot se oporavlja od lakših povreda koje je doživeo prilikom pada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ponedeljak oko 18 časova po lokalnom vremenu.
Iz vojne baze su saopštili da je pilot bio sam u avionu i da su medicinske ekipe brzo reagovale i ukazale mu pomoć.
Sličan incident dogodio se 30. oktobra kada je pilot iz iste baze tokom trenažnog leta takođe morao da se katapultira iz aviona u padu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.