Amerika zabrinuta: Neprilično uplitanje

Izvor: B92, 23.Nov.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika zabrinuta: Neprilično uplitanje

Portparol Stejt departmenta saopštio je Radiju Slobodna Evropa (RSE) da je Amerika "zabrinuta zbog izveštaja o nepriličnom ruskom uplitanju u Srbiji".

On je ocenio da ruska vlada nastoji da destabilizuje Evropu.

"Sjedinjene Države podržavaju napore Srbije da istraži ovaj incident i podstiču Vladu da odgovorne za ove nezakonite aktivnosti smatra odgovornim, u skladu sa vladavinom zakona", saopštio je portparol Stejt departmenta RSE-u, povodom špijunske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << afere u kojoj su, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, učestvovali ruski obaveštajac Georgij Kleban i potpukovnik Z.K, penzionisani pripadnik Vojske Srbije.Kako je u saopštenju navedeno "ruska vlada nastoji da destabilizuje Evropu vojnim pritiskom, zlonamernim sajber aktivnostima i malignim uticajem u mnogim zemljama koje su saveznici, partneri i prijatelji Amerike".

"Sa ruskom vladom smo bili jasni na najvišim nivoima: morate prekinuti svoje destabilizujuće aktivnosti širom sveta", piše u saopštenju portparola Stejt departmenta dostavljenom RSE.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stejt department za RSE: Zabrinutost zbog izveštaja o ruskom uplitanju u Srbiji

Izvor: VOA, 23.Nov.2019

"Zabrinuti smo zbog izveštaja o nepriličnom ruskom uplitanju u Srbiji. Sjedinjene Države podržavaju napore Srbije da istraži ovaj incident i podstiču Vladu da odgovorne za ove nezakonite aktivnosti smatra odgovornim, u skladu sa vladavinom zakona", saopštio je portparol Stejt departmenta Radiju...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.