Ambasada SAD žali zbog incidenta: Nismo imali nikakvu ulogu

Izvor: BKTV News, 15.Okt.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada SAD žali zbog incidenta: Nismo imali nikakvu ulogu

Ambasada SAD u Srbiji izrazila je danas žaljenje zbog nasilja, ostrašćenosti i huliganizma na sinoćnoj fudbalskoj utakmici Albanija-Srbija u Beogradu.

„Za žaljenje je da se još jednom sportski događaj pretvorio u mesto za izražavanje nacionalizma i nasilja. Na sportskim takmičenjima i drugde nema mesta za ovakvu vrstu ostrašćenosti i huliganizma“, navode u Ambasadi SAD.
Povodom izveštaja o privođenju Olsija Rame, brata premijera Albanije Edija Rame, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je, prema navodima medija, imao američki pasoš, u Ambasadi SAD agenciji Beta je rečeno da „Ambasada SAD nije imala nikakvu ulogu u vezi sa sinoćnim događajima na fudbalskoj utakmici“.
Fudbalska utakmica Srbija-Albanija prekinuta je sinoć u 42. minutu pošto se nad terenom pojavila letelica na daljinsko upravljanje na koju je bilo zakačeno platno sa mapom „velike Albanije“ u bojama albanske zastave i s crnim dvoglavim orlom.
Po izveštajima medija, na stadionu je priveden brat albanskog premijera Olsija Rame zbog sumnje da je umešan u incident, ali je potom pušten, te je odmah otputovao.
Kako prenosi AFP, Olsi Rama je po dolasku u Tiranu demantovao povezanost sa incidentom na utakmici u Beogradu.
– Nisam ni hapšen, niti privođen. Kada se incident dogodio, situacija je postala haotična, policajci su pregledali sve. Pokazao sam im američki pasoš i kameru. To je trajalo nekoliko minuta – ispričao je Rama.
Izvor: BETA
The post Ambasada SAD žali zbog incidenta: Nismo imali nikakvu ulogu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.