Albanija odbila protestnu notu zbog napada na fudbalere

Izvor: RTS, 08.Okt.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija odbila protestnu notu zbog napada na fudbalere

U Ministarstvo spoljnih poslova Srbije hitno je pozvan ambasador Albanije Iljir Boćka kako bi mu bila uručena protestna nota povodom teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije. Međutim, ambasador Boćka odbio je da se odazove pozivu Ministarstva.
"Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski ambasador Iljir Boćka je, posle instrukcije iz Tirane, odbio da se odazove pozivu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Republike Srbije zbog teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije, uz obrazloženje 'da se nije ništa desilo'", navedeno je u saopštenju MSP, preneo je Tanjug.

Ministarstvo spoljnih poslova će, zbog ovog neprimerenog postupka albanskog ambasadora, preduzeti odgovarajuće mere u skladu s diplomatskom praksom.
Ministarstvo je prilikom poziva Boćki saopštilo da, uprkos činjenici da je reč o utakmici visokog rizika, incident svedoči o ozbiljnim propustima nadležnih službi Albanije u organizaciji fudbalske utakmice.
Srbija očekuje i zahteva da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno bezbedan dalji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice.
Srbija očekuje da počinioci ovog incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni, navedeno je u saopštenju.
Više kamenica pogodilo je večeras autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije, ali niko nije povređen.
Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela u Tirani, gde će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan, grad udaljen 50 kilometara, u kome će biti odigrana kvalifikaciona utakmice za prvenstvo Evrope sa domaćom selekcijom Albanije.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanija odbila protestnu notu Srbije

Izvor: Akter, 08.Okt.2015

Ambasador Albanije Iljir Boćka odbio je da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Srbije.."Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski ambasador Iljir Boćka je, posle instrukcije iz Tirane, odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu...

Nastavak na Akter...

Rama se izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa

Izvor: Studio B, 08.Okt.2015

Premijer Albanije Edi Rama se tokom razgovora sa grupom studenata iz Srbije i ministrom obrazovanja Srđanom Verbićem, izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa sa reprezentacijom Srbije, apelujući da pobedi pristojnost, preneli su albanski mediji..."Poznato vam je da na utakmicama i komšije pokušavaju...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.