Aktivistkinja Ne davimo Beograd napadnuta na dodeli nagrada za doprinos feminizmu

Izvor: Beta, 10.Mar.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivistkinja Ne davimo Beograd napadnuta na dodeli nagrada za doprinos feminizmu

Aktivistkinja inicijative Ne davimo Beograd Ksenija Radovanović fizički je napadnuta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu kada je jedan gost na dodeli nagrada vredjao, a potom i udario.U saopštenju te Inicijative se navodi da se incident dogodio u Kulturnom centru Grad, da je prijavljen obezbedjenju i policiji, koja je izašla na lice mesta."Kako se incident desio na javnom dešavanju, uz veliki broj svedoka, očekujemo da napadač bude pronadjen u najskorijem roku", naveli su iz inicijative.Dodaje se da je Inicijativa užasnuta što se taj incident dogodio na dogadjaju koji propagira solidarno, ravnopravno i nenasilno društvo, bez straha i osude."Koliko je borba za ženska prava stvarna, a nasilje koje žene svakodnevno trpe sveprisutno, možda najbolje govori činjenica da je naša aktivistkinja napadnuta baš na Dan žena, osmi mart. Samo par sati ranije, Ksenija se nalazila na pozornici na kojoj je, zajedno sa ostalim članicama inicijative Ne davimo Beograd, primila nagradu za 'Podršku feminističkim politikama'", piše u saopštenju.Dodaje se da ih takvi napadi i incidenti neće obeshrabriti i uplašiti, već "zbližiti i ujediniti u odlučnoj zajedničkoj borbi za ravnopravno i solidarno društvo".
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Aktivistkinja Ne davimo Beograd napadnuta na dodeli nagrada za doprinos feminizmu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Mar.2019

Aktivistkinja inicijative Ne davimo Beograd Ksenija Radovanović fizički je napadnuta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu kada je jedan gost na dodeli nagrada vređao, a potom i udario...U saopštenju te Inicijative se navodi da se incident dogodio u Kulturnom centru Grad,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.