Advokatu Milanu Vujinu bačena kiselina u lice

Izvor: Večernje novosti, 10.Apr.2013, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokatu Milanu Vujinu bačena kiselina u lice

BEOGRADSKOM advokatu Milanu Vujinu (68) u sredu uveče je bačena kiselina u oči! Incident se dogodio nešto posle 20 časova, ispred zgrade u Bulevaru Mihajla Pupina 201, gde se nalazi kancelarija poznatog branioca. Prema nezvaničnim informacijama, nepoznati napadač, iz zasede, sasuo je hemikaliju u lice Vujinu, u trenutku kada je ovaj izlazio iz zgrade.Napadač je pobegao u nepoznatom pravcu, dok se zaslepljeni Vujin vratio u kancelariju gde je pokušao da ispere oči. Ubrzo je po pozivu stigla i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koja je pregledala Vujina i posle prve intervencije odvezla ga u Institut za očne bolesti u Pasterovoj ulici.Prema rečima očevidaca, Vujin je posle napada mogao da vidi okolinu.- Milan Vujin je bio u pratnji koleginice. Koliko sam mogao da primetim, video je okolinu pa pretpostavljam da mu vid nije oštećen - za „Novosti“ priča jedan od stanara ovog novobeogradskog solitera.Operativci beogradske policije, nešto posle 22 časa, ušli su u Institut za očne bolesti KCS u Pasterovoj, gde su od Vujina, koji je još bio u šoku, pokušali da dobiju informaciju o izgledu napadača.Inače, Milan Vujin već nekoliko decenija važi za jednog od viđenijih branilaca. Javnosti je poznat kao advokat Dragana Džajića, a bio je i član Uprave i potpredsednik Crvene zvezde.Milan Vujin jedno vreme bio je i prvi čovek Advokatske komore Srbije. Tokom svoje karijere kao branilac učestvovao je u sudskim postupcima o privremenom oduzimanju imovine okrivljenih u privrednom kriminalu, u procesu protiv Milorada Ulemeka Legije, bivšeg funkcionera Republike Srpske Momčila Mandića, kao i u slučaju „Decedra“... I NENADU VUKASOVIĆU SODA U OČIPOČETKOM juna 2012. godine, sličan incident dogodio se i Vujinovom kolegi Nenadu Vukasoviću, nekadašnjem braniocu Zvezdana Jovanovića. Njemu su dvojica napadača takođe bacila kiselinu u lice. Interesantno je da su i Vukasović i Vujin pre više decenija bili najbliži saradnici advokata Veljka Guberine.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPAD: Bivšem potpredsedniku Zvezde bačena kiselina u oči!

Izvor: Telegraf.rs, 11.Apr.2013, 00:00

Beogradskom advokatu i bivšem članu Uprave FK Crvena zvezda, kao i pravnom zastupniku Dragana Džajića bačena je kiselina u lice i prevezen je na Institut za očne bolesti KCS u Pasterovoj

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.