AMERIČKI BOMBARDER B-52H KRENUO PREMA RUSIJI: Lovci Su-35S sprečili incident velikih razmera iznad Pacifika!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2021, 16:18

AMERIČKI BOMBARDER B-52H KRENUO PREMA RUSIJI: Lovci Su-35S sprečili incident velikih razmera iznad Pacifika!

Tri ruska lovca hitno poletela

Ruski lovci Su-35S ispratili su danas strateški bombarder američkog vazduhoplovstva B-52H koji se približavao granicama Rusije u Tihom okeanu, saopštio je Nacionalni centar za odbranu.

Nakon što se američki avion udaljio od granice vazdušnog prostora zemlje, posade tri ruska lovca vratile su se na aerodrome, prenosi RIA novosti.

U saopštenju se ističe da je let tri ruska lovca izveden u strogoj saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

Nedavno je aktivnost stranih izviđačkih aviona i bespilotnih letelica u blizini ruskih granica značajno porasla, a Ministarstvo odbrane je više puta pozivalo zapadne partnere da odustanu od takvih akcija, ali reakcije nema, kaže se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.