ADVOKAT NICOVIĆ KOLEGI ĐORĐEVIĆU OTEO MIKROFON

Izvor: Kurir, 04.Dec.2010, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ADVOKAT NICOVIĆ KOLEGI ĐORĐEVIĆU OTEO MIKROFON

BEOGRAD - Izbornu skupštinu Advokatske komore Beograd obeležio je incident predsednika Advokatske komore Srbije Dragoljuba Đorđevića i člana privremenog Upravnog odbora te komore Marka Nicovića.

Đorđević, koji tvrdi da je Upravni odbor nelegalan, rekao je da je pokušao da dođe do reči, kako bi ukazao na sukob interesa, budući da je radno predsedništvo bilo sastavljeno od kandidata za funkcije, posle čega mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Nicović prišao, udarcem dlana ga odgurnuo i pokušao da istrgne mikrofon iz njegovih ruku. Nicović je demantovao da je udario Đorđevića i naglasio da mu je samo oteo mikrofon iz ruku.

Već duže vreme traje sukob između podeljenih struja unutar pojedinih organa Advokatske komore Beograda, koje se spore oko validnosti izbora, održanih 23. maja. Predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić odbija održavanje novih izbora za sve organe te komore, dok privremeni Upravni odbor osporava legalnost i validnost majskih izbora.

- Danas smo prisustvovali porazu advokature. Razlog tome je ponašanje i vođenje Skupštine od strane Šoškića, koji nije dozvolio da se utvrdi dnevni red i koliko delegata prisustvuje, rekao je Đorđević.

Šoškić, prema rečima Đorđevića, nije dozvolio da se Izbornoj skupštini obrate ni drugi advokati, kako je naveo, doajen te profesije. Takođe je, tvrdi Đorđević, mimo dnevnog reda predložio opoziv delegata, na šta Skupština nema pravo. Struja predvođena Đorđevićem je napustila Izbornu skupštinu, a prikupili su 600 potpisa kojim će tražiti vanrednu skupštinu i vanredne izbore za sve organe.

Đorđević tvrdi da im Šoškić neće izaći u susret, ali da će uspeti u tome, pošto po Statutu imaju pravo da nakon što prođe 45 dana sami zakažu te procese.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.