Igrali smo Project Cars 2: Luda vožnja za eksperte

Izvor: Mondo, 20.Okt.2017, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrali smo Project Cars 2: Luda vožnja za eksperte

Slightly Mad Studios ekipa se zaista potrudila da nam ovaj put priredi potpun doživljaj sportske vožnje!

Možda su malo i preterali… Prvih par sati igre su zaista mukotrpni. Prvi automobil koji sam odlučio da isprobam bio je besni McLaren 720s i baš nisam očekivao da će biti toliko surov. Zaboravio sam kako se koči, kako se skreće ili možda nikad nisam ni znao?! Bes je počeo da me nadjačava...

Kad sam se ohladio odlučio sam da promenim taktiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da iz ponovo naučim da vozim.

Povezao sam volan, jer je joypad i pored napretka u odnosu na prvi deo i dalje loše optimizovan. To je naravno razumljivo, jer je u pitanju hard core simulacija, u kojoj morate precizno da odmerite svaku krivinu, poziciju u odnosu na druge automobile, brzinu, podlogu po kojoj vozite i još dosta toga. Ukapirao sam tempo igre i krenuo da se zabavljam.

SVE o automobilima i automobilizmu je ovde >>>

Na početku karijere postoji ogroman izbor trka, od kartinga, preko blatnjavih reli zveri, pa sve do nadmetanja namunjenih sportiskih bolida. Izbor automobila nije skroman, Project Cars 2 raspolaže sa 180 vrsta četvorotočkaša, koje možete provozati na 60 svetski poznatih traka. Mukotrpno i zahtevno napredovanje kroz Career mode vam, naravno omogućava otključavanje viših nivoa i daje pristup jačim i bržim automobilima.

Količina stvari, koju možete da modifikujete na automobilu je, takođe neverovatna, ali i sasvim neophodna. Svako vozilo koga se dohvatite zahteva period upoznavanja, promena svakog aspekta kontrole na automobilu vam ovaj period znatno olakšava.

Sistem fizike i ponašanje automobila me je prijatno iznenadio. Znatno je drugačiji od Gran Tourismo ili Forza sistema, ali nimalo lošiji. Nakon „uigravanja“ postao sam ozbiljan konkurent i malo ozbiljnijim i agresivnijim AI vozačima. Stvarno nema lepšeg osećaja kad preteknete nekoga tamo gde niste ni pomislili da može da se pretiče!

Definitivno najinteresantniji novitet je sistem vremenskih uslova. Bukvalno možete da vozite bilo koju traku u bilo kojim uslovima. Ali ovo nisu samo kozmetički efekti, vreme ima veliki uticaj na vožnju. Primera radi, odlučili ste se da vozite 24h Le Mansa, primetićete kako se teren oko vas menja. Pri laganoj kiši primetićete kako se polako kreiraju barice po traci, i moja preporuka je da ih izbegavate u nezgodnim krivinama, jer vas mogu skupo koštati. Sa druge strane moći ćete da prisustvujete i sušenju istih smrtonosnih barica dok vam sunce  obasjava horizont.

Provozajte hibrid od 750 "konja"

Igrajte besplatno Forza Motorsport 7 već danas

Oluja i sneg su druga priča, stazu koju ste dobro poznavali nećete moći olako da savladate podprovalom oblaka. „Pomalo ludi studio“ je otišao toliko daleko da je ubacio i promenu lišća u jesenjim i prolećnim trkama, recimo.

Iako ova simulacija izgleda izvanredno, ima par problema koje moram napomenuti. Kao prvo, AI može u krucijalnim momentima da vas znalački „ćušne“, sasvim dovoljno da vas pošalje pravo u poljanu tik pored staze kojom treba da idete. Takođe se javlja i solidna količina sporadičnih iznenadnih bagova, koji ometaju ritam igre.

Jugić među „zverima“ u Forza Motorsport

I na kraju - šta da vam kažem, osim da zaključim da je ovo ozbiljna simulacija namenjena pravim zaljubljenicima u automobilizam. Project Cars 2 definitivno treba probati uz volan i VR podršku, ako ste u mogućnosti, a ako niste, ovog puta ćete i na joypadu biti konkurent.



Izvor: PS360HD.

Project Cars 2 ZA:

- Unapređena fizika

- Unapređen sistem vremenskih uslova i okoline

- Ogroman izbor automobila i lokacija za trku.

Project Cars 2 PROTIV:

- Sporadični, iznenadni bagovi

- Namenjeno hard core vozačima i entuzijastima

- AI ume da bude suviše agresivan.

Ocena igre, platforma i kupovina

Konačna ocena: 75 odsto od 100.

Autor teksta: Dušan Nešović, Play! Zine 108

Platforma: PlayStation 4

Igru ustupio: ComputerLand Games.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.