Igrajmo.se

Izvor: igrajmo.se, 05.Avg.2009, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igrajmo.se

Igrajmo.se je najveća balkanska zajednica za igranje multiplayer flash igara koja trenutno pod istim krovom spaja igrače iz republika sa teritorije bivše Jugoslavije. Stekla je popularnost jednom igrom – Ludo (Čoveče ne ljuti se) i chat-om, ali sve se prilično promenilo od poslednje beta verzije. Ona za sada nudi sedam igara: Šah, Jatzee, Igru memorije, Domine, Tarock, Skiciranje i svima omiljen Ludo.

Čitava ideja počela je kao podprojekat laboratorije za razvoj ThirdFrameStudija (3fs) čije su igre testirane od strane javnosti. Prijem kod publike je bio fantastičan, pa se ceo tim posvetio projektu na nekoliko meseci, što je kao rezultat, pre nekog vremena, donelo prvu pravu naprednu beta verziju, sa nedeljnim ažuriranjem, koja garantuje konstantno unapređivanje u skladu sa poslednjim otkrićima i trendovima.

Pre samo nekoliko verzija, Igrajmo.se je predstavio početnu fazu novog načina rangiranja koji između ostalog prati procenat uspešnosti igrača i statistički ih upoređuje sa ostalima na tabeli. Ovakav pristup motiviše čitavu zajednicu jer igrači sada mogu realnije da se takmiče među sobom. U najavi su i turniri, a autori kažu da je sistem nagrada u fazi izrade.

Igrajmo.se je dobila brojne nagrade u prošlosti ali nova verzija stremi da dostigne još više. Igra Skiciranje se već uspešno koristi u školama na teritoriji bivše Jugoslavije kao pomagalo za učenje novih jezika. Čitavo odeljenje se prijavi na sajt Igrajmo.se, pronadje sobu za igru Skiciranje i počne da crta i pogađa. Nastavnici kažu da, iako je Skiciranje prvenstveno namenjeno zabavi, odlično služi kao alat za učenje kao i da u velikoj meri upotpunjuje rečnik.

Sedište tima koji stoji iza Igrajmo.se nalazi se u Sloveniji ali neprestano sarađuje sa pojedincima iz Srbije. U bliskoj budućnosti planiraju da otvore kancelariju za razvoj u Novom Sadu, kao i predstavništvo prodaje u Beogradu.

Čitav proizvodni tim može se pohvaliti da već uslužuje preko 200.000 igrača i obećava da će plasirati još igara a neke od njih prilagoditi za primenu na novoj generaciji pametnih telefona kao što su iPhone, Android telefon i Palm Pre.

Šta reći na kraju osim - posetite Igrajmo.se i zarazite se novim igračkim ludilom.

Nastavak...