Хрватскa могла да спречи избор Комшића

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2022, 12:00

Хрватскa могла да спречи избор Комшића

Хрватски председник Зоран Милановић тврди да је влада премијера Андреја Пленковића пропустила да се снажније поставили према и прегласавању Хрвата у БиХ, чиме би се спречило да Жељко Комшић буде поновно преваром изабран за хрватског члана Председништва БиХ гласовима бошњачких >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бирача. Фото: Pixabay
„Замислите да је хрватска влада агресивно, не хистерично, рекла да се то тако не може радити. Знате где бисмо сада били. Комшић више не би био члан Председништва. Не би се ни кандидовао. Ми бисмо то изборили“, рекао је Милановић у интервјуу за Радио-телевизију ХерцегБосне.
Комшић је на општим изборима у БиХ у октобру по четврти пут изабран гласовима углавном Бошњака за хрватског члана Председништва, због чега су га хрватске странке окупљене у Хрватски народни сабор БиХ прогласиле непожељном особом у срединама у којима су на власти.
За Милановића је „посебна увреда“ и „безобразлук“ чињеница да се, како каже, Комшић намеће Хрватима као мање бројном конститутивном народу, што изазива проблеме и загађује хрватско-бошњачке односе.

Додик најавио жалбу на одлуку ЦИК о петом мандату из Републике Српске у Дому народа

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хрватскa могла да спречи избор Комшића се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.