Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarif: Nije savršen ali je najbolji mogući sporazum

Iranski ministar vanjskih poslova Maohamad Džavad Zarif, koji je vodio pregovore sa svjetskim silama rekao je da je sporazum najbolji mogući iako ne sveobuhvatan, objavila je agencija ISNA.

"Ono što se dogodilo danas je okončanje nepotrebne krize, postigli smo istorijski trenutak....ovo nije sveobuhvatan sporazum za sve strane ali je najbolji mogući koji smo mogli postići" rekao je Zarif za Studentsku novinsku agenciju ISNA.

Na početku finalnog sastanka sa liderima svjetskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sila na kojem su se medjima kratko obratili Zarif i Mogherinijeva, on je rekao da "vjeruje da je ovo istorijski trenutak"

"Postigli smo sporazum koji nije savršen ni za koga ali je najviše što smo uspjeli da postignemo i to je važno postignuće za sve nas".

Šefica diplomatije EU Federica Mogherini je rekla da je dogovor u Beču pao nakon dugotrajnih pregovora i da "znači mnogo više od samo nuklearnog pitanja"

"Mislim da je to znak nade za cijeli svijet" rekla je Mogherini.

Sporazum koji će garantovati oslobađanje Teherana od sankcija u zamjenu za ograničenja u okviru iranskog nuklearnog programa postignut je danas nakon mjeseci intenzivnih pregovora Irana i  svjetskih sila (EU,SAD,Francuske, Njemačke, Biitanije, Rusije, Kine).

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.