Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Maj.2015, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Branitelji u crkvi, policija pred crkvom

Demobilisani borci koji mesecima protestuju u šatoru od jutros blokiraju Markov trg u Zagrebu. Po dolasku policije "šatoraši" su ušli u crkvu i ostaće do jutra.

Policija je blokirala ulaz u crkvu gvozdenom ogradom. Propustili su samo Hitnu pomoć i četvoricu sveštenika.

Kako javlja Index.hr, oko 22 sata na Markov trg je stigla interventna policija pod punom opremom, a jedan od specijalaca je preko megafona saopštio okupljenima da imaju 10 minuta da se raziđu, a ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << to ne učine biće primorani da upotrebe silu.

"Šatoraši" su ušli u crkvu, a pred policiju je izašao sveštenik. Policija ne može da uđe u crkvu jer im to branii Vatikanski ugovor.

U crkvi se nalazi i ekipa Hitne pomoći jer je nekolicini "šatoraša" pozlilo.  Grupa pripadnika policije koji dežuraju pred crkvom se smenjuju.

Oko Stare gradske većnice i okolnih ulica postavljene su barikade, tako da na Markov trg policija ne pušta nikoga.

Demobilisani borci traže razgovor sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, a iz Vlade Hrvatske je najavljeno da razgovora sa Milanovićem danas neće biti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

DRAMA U ZAGREBU Ratni veterani napravili haos na trgu, huligani vikali "Za dom spremni!"

Izvor: Blic, 29.Maj.2015

Demobilisani borci koji mesecima protestuju i koji su od blokirali Markov trg u Zagrebu, na kraju su ušli u crkvu svetog Marka pošto je interventna policija počela da se približava crkvi...all quiet on the western front @indexhr #MarkovTrg pic.twitter.com/hNR49OdNI1..Ispred ulaza je postavljena metalna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.