Vlada Kantona Sarajevo: Besmisleno da se mi bavimo ovim pitanjem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Nov.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Kantona Sarajevo: Besmisleno da se mi bavimo ovim pitanjem

Vlada Kantona Sarajevo i devet opština iz Kantona Sarajevo smatraju da je besmisleno da se pritisak migrantske krize i generalno migrantska kriza rješava na nivou kantona i lokalnih zajednica. Oni su na hitnoj sjednici u ponedjeljak Vlade Kantona Sarajevo zatražili od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine (BiH) da se počne baviti svojim poslom i da preuzme cjelokupnu kontrolu nad migrantskom krizom.  ''Nedopustivo je da se ovim pitanjem bave kantonalne vlade ili općinske...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

"KRAJNJE VREME DA SE SAVET MINISTARA POČNE BAVITI MIGRANTIMA" Vlada Kantona Sarajevo traži pojačanu kontrolu granice

Izvor: Blic, 18.Nov.2019

Na hitnoj sednici Vlade Kantona Sarajevo zaključeno je da je besmisleno da se problemom migranata bave kantonalne i opštinske vlasti i da je krajnje vreme da se Savet ministara i vlasti BiH počnu baviti svojim poslom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.