Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2015, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od tisuću migranata spašeno tijekom vikenda

Više od tisuću migranata na nesigurnim plovilima spašeno je ovog vikenda u više odvojenih operacija na Sredozemnome moru, doznaje se od talijanske obalne straže.

Samo u nedjelju u pet operacija spašavanja kojima je koordinirao operativni centar obalne straže u Rimu, spašena je 671 osoba, među kojima 48 malodobne i 108 žena.

U četiri operacije spašavalo se migrante u prekrcanim gumenim čamcima međusobno udaljenim nekoliko milja, kojima je prijetilo potonuće. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

U zadnjoj operaciji spašavanja pružena je pomoć brodu koji se gotovo prevrnuo 137 milja istočno od rta Passero, na jugoistoku Sicilije.

Po najnovijem izvješću UN-ova Visokog povjerenstva za izbjeglice (UNHCR) objavljenom u četvrtak, u koje nije uključena pomorska nesreća koja se u srijedu dogodila u libijskim vodama, od siječnja je oko 224.000 migranata ušlo preko Sredozemlja u Europu - 98.000 u Italiju i 124.000 u Grčku - a više od 2100 ih je izgubilo život na tome putu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Više od 1.000 migranata spašeno ovog vikenda na Mediteranu

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Avg.2015

RIM - Više od tisuću migranata na nesigurnim plovilima spašeno je ovog vikenda u više odvojenih operacija na Sredozemnome moru, doznaje se u nedjelju navečer od talijanske obalne straže...Samo u nedjelju u pet operacija spašavanja kojima je koordinirao operativni centar obalne straže u Rimu,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.