Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lijekovima Republike Srpske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2022, 16:45

Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lijekovima Republike Srpske

Ustavni sud Bosne i Hercegovine (BiH) ukinuo je 2. decembra Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske (RS) . Sporni zakon je predviđao osnivanje entitetske Agencije za lijekove, čime bi se uzurpirale državne ingerencije. Ustavni sud BiH je odlučivao po zahtjevu Šefika Džaferovića, bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Za Džaferovića očekivana odluka suda o Zakonu o lijekovima RS Prema Ustavu BiH, nadležnosti sa državnog nivoa se ne mogu prebacivati na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crni petak“ za Milorada Dodika: Ukinut neustavni Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima RS-a

Izvor: Danas, 02.Dec.2022

Ustavni sud Bosne i Hercegovine ukinuo je sporni Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima RS-a, na osnovu kojeg su trebao biti proveden "prenos nadležnosti na RS" za koji se zalagao predsednik RS-a Milorad Dodik.

Nastavak na Danas...

Ustavni sud BiH ukinuo Zakon o lekovima RS

Izvor: Danas, 02.Dec.2022

Ustavni sud BiH danas je doneo odluku kojom je ukinuo Zakon o lekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske, ocenivši ga neustavnim.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.