U Prijedoru počela šetnja povodom obilježavanja Dana bijelih traka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2020, 12:57

U Prijedoru počela šetnja povodom obilježavanja Dana bijelih traka

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini i brojnim evropskim, ali i svjetskim gradovima obilježava Dan bijelih traka. Naime, 31. maj simboličan je datum proglašen u znak sjećanja na 3.176 ubijenih stanovnika prijedorskog kraja. Međunarodni dan bijelih traka već osmu godinu zaredom obilježava se mirnom šetnjom kroz prijedorske ulice. Učesnici mirne povorke danas nose bijele ruže sa imenima 102 djece ubijenih u Prijedoru. Ove godine obilježavanju Dana bijelih traka u Prijedoru prisustvuju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Dan bijelih traka u Prijedoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2020

Već osmu godinu zaredom, Međunarodni dan bijelih traka 31. maj, koji se obilježava se u znak sjećanja na više od 3.000 ubijenih u prijedorskoj opštini od 1992. do 1995. godine, među kojima je 102 ubijene djece, obilježen je mirnom šetnjom u Prijedoru.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.