U Bjelorusiji u februaru referendum koji bi mogao ojačati Lukašenka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jan.2022, 20:03

U Bjelorusiji u februaru referendum koji bi mogao ojačati Lukašenka

Bjelorusija je odredila 27. februar za datum održavanja referenduma o ustavnim amandmanima koji je inicirao autoritarni bjeloruski vladar Aleksandar Lukašenko, a koji bi mu omogućio da ojača vladavinu i ostane na vlasti do 2035. godine. Predsjednička kancelarija je taj datum obznanila u saopštenju 20. januara uz referendumsko pitanje: "Da li prihvatate izmjene i dopune Ustava Republike Bjelorusije?" Lukašenko (67) je predložio izmjenu Ustava nakon domaće i međunarodne reakcije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beloursija zakazala referendum koji bi mogao da ojača Lukašenka

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2022

Beloruski predsednik sazvao je za idući mesec referendum o ustavnim amandmanima koji bi mogao da mu dozvoli da dalje učvrsti svoju vladavinu i ostane na vlasti do 2035. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.