Kineska vojska vežba opkoljavanje Tajvana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Apr.2023, 08:35

Kineska vojska vežba opkoljavanje Tajvana

Kineska vojska počela je u subotu, 8. aprila, trodnevne vojne vežbe u kojima demonstrira opkoljavanje Tajvana. Peking, koji na Tajvan gleda kao na otcepljenu kinesku provinciju, nazvao je operaciju "strogim upozorenjem" vladi ostrva. Vežbe su počele nekoliko sati nakon što se predsednica Cai Ing-ven vratila sa putovanja u Sjedinjene Države, gde se sastala sa predsednikom Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih država ranije tokom nedelje. Ministarstvo odbrane Tajvana saopštilo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina započela vojne vežbe kod Tajvana zbog komunikacije tog ostrva sa SAD

Izvor: Danas, 08.Apr.2023

Kina je danas poslala ratne brodove i desetine borbenih aviona ka Tajvanu i počela vojne vežbe kao odgovor na sastanak tajvanske predsednice i predsednika Predstavničkog doma SAD ranije ove nedelje, saopštila je vlada tog ostrva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.