Stopa rađanja u Kini rekordno opala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Avg.2023, 15:34

Stopa rađanja u Kini rekordno opala

Procjenjuje se da je stopa rađanja u Kini opala na rekordno nizak nivo od 1,09 u 2022. godini, piše u utorak list NBD. Reuters prenosi da provladin list navodi da podatak iz kineskog Centra za istraživanje stanovništva i razvoja ukazuje da Kina ima najniži nivo nataliteta među zemljama sa populacijom većom od 100 miliona ljudi. Stopa fertiliteta u Kini već je jedna od najnižih u svijetu, pored Južne Koreje, Tajvana, Hong Konga i Singapura.  Zabrinut zbog prvog opadanja broja stanovnika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Stopa nataliteta u Kini u 2022. godini pala na rekordno niskih 1,09

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2023

Procenjuje se da je stopa nataliteta u Kini pala na rekordno nizak nivo od 1,09 u 2022, objavili su danas državni mediji u toj zemlji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.