Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt Dipartment: CG zemlja tranzita za trgovinu drogom

CG je tranzitna zemlja za trgovinu drogom ka Zapadnoj Evropi, a najčešće se krijumčare marihuana, heroin i kokain, saopštio je američki Stejt Dipartment.

Procjenjuje se da se oko 15% tih narkotika završi na crnogorskom ilegalnom tržištu.

U dokumentu Stejt Dipartmenta o sprovođenju kontrole međunarodnog krijumčarenja drogom, pohvaljeni su rezultati crnogorskih organa u saradnji sa američkim nadležnim tijelima, kao o akcije u kojima je prošle godine zapljenjeno 250 kg kokaina, 724 kg marihuane i preko kilogram heroina.

Zvanično nema podataka o korisnicima droge u CG, ali se procjenjuje da je broj zavisnika između 2,5 i 5 hiljada.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Stejt Department:Crna Gora zemlja tranzita za trgovinu drogom

Izvor: 011vodič.com, 19.Mar.2015

Crna Gora je tranzitna zemlja za trgovinu drogom ka zapadnoj Evropi,a najčešće se krijumčare marihuana,heroin i kokain saopštio je američki Stejt Department.. Procenjuje se da oko 15% tih narkotika završe na crnogorskom ilegalnom tržištu.. U dokumentu Stejt Departmenta o sprovođenju kontrole...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.