Srbija sprovodi popis stanovništva, domaćinstava i stanova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2022, 08:32

Srbija sprovodi popis stanovništva, domaćinstava i stanova

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počinje 1. oktobra i obavljaće se svakog dana od osam sati ujutru do 31. oktobra u 20 časova. Popisom, koji sprovodi Republički zavod za statistiku (RZS), prikupljaće se podaci o stanovništvu, njegovoj starosnoj, polnoj, obrazovnoj i bračnoj strukturi, o ekonomskoj aktivnosti, strukturi domaćinstava i porodica kao i stambenom fondu. Prema Zakonu o popisu, državljani Srbije sa prebivalištem odnosno boravištem u zemlji, kao i stalno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas počinje popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji DruštvoVestiSrbijapopis

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2022

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Srbiji počinje danas i obavljaće se svakog dana od osam sati ujutru do 31. oktobra u 20 časova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.