Sjeverna Koreja: Američki državljanin osuđen na 10 godina teškog rada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Apr.2016, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjeverna Koreja: Američki državljanin osuđen na 10 godina teškog rada

Sjeverna Koreja osudila je američko-koreanskog građanina na deset godina teškog rada zbog subverzije.

Kim Dong-chul, koji je uhapšen u oktobru prošle godine u Sjevernoj Koreji, priznao je da je krao vojne tajne i planirao subverzije s Južnokoreancima.

Kim, koji je ranije rekao da je naturalizirani američki državljanin, priznao je da je počinio "neoprostivu špijunažu" pod rukovodstvom vlada SAD-a i Južne Koreje i izvinio se za svoje "zločine", javljaju južnokorejski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << mediji.

Također je, rekao je da je prišao južnokorejskoj obavještajnoj službi 2011. godine te da se uključio u plaćenu špijunažu, dodajući da je uhapšen dok je preuzimao USB stick, koji je sadržavao tajne iz vojnih i nuklearnih izvora.

Sjeverna Koreja je u februaru na 15 godina prisilnog rada osudila američkog studenta jer je pokušao ukrasti propagandni plakat iz svog hotela u Pjongjangu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Severna Koreja osudila Amera zbog špijunaže

Izvor: Mondo, 29.Apr.2016

Severna Koreja osudila je danas američkog državljanina korejskog porekla na 10 godina zatvora zbog špijunaže i subverzije, što je drugi put ove godine da je osuđen Amerikanac u toj zemlji...Foto: AP Photo/Ahn Young-joon.. Kim Dong Čul uhapšen je pod sumnjom da je špijunirao i krao državne...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.