Kina tokom vežbi simulirala udare na ključne mete na Tajvanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2023, 09:03

Kina tokom vežbi simulirala udare na ključne mete na Tajvanu

Kina je simulirala u nedelju, 9. aprila, udare na "ključne mete" na Tajvanu, drugog dana vojnih vežbi oko tog ostrva, za koje Peking kaže da su ozbiljno upozorenje vlastima posle susreta predsednice Cai Ing-ven i predsednika Predstavničkog doma SAD Kevina Makartija. U vežbama su se koristile pomorske i vazdušne snage da simuliraju opkoljavanje ostrva. Tajvan je rekao da je desetine kineskih aviona letelo oko ostrva u nedelju, a primećeno je je i devet brodova. Operacija, koju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINA "OPKOLILA" TAJVAN Drama na istoku: Na desetine aviona i brodova okružuje ostrvo, Vašington pomno prati akcije Pekinga (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 09.Apr.2023

Kina je u nedelju izvela simulirane napade na strane vojne ciljeve kod jugozapadne obale Tajvana, saopštila je agencija, pozivajući se na izvor upoznat sa situacijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.