Prihod Rusije od izvoza energije će porasti za skoro 100 milijardi dolara ove godine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Avg.2022, 20:26

Prihod Rusije od izvoza energije će porasti za 'skoro 100 milijardi dolara' ove godine

Rusija predviđa da će prihodi od izvoza njene energije ove godine porasti za skoro 100 milijardi dolara jer su veće cijene robe nadoknadile smanjenje obima, prenosi Reuters, pozivajući se na vladine dokumente. Rusko Ministarstvo ekonomije očekuje da će prihodi od izvoza energije dostići 338 milijardi dolara u 2022. godini, što je više od trećine u odnosu na 244 milijarde dolara u 2021. godini. Skok u prihodima, ako se ostvari, pomoći će jačanju ruske ekonomije koja je pogođena sankcijama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija tvrdi da će njen izvoz energije porasti za 100 milijardi dolara ove godine

Izvor: Danas, 17.Avg.2022

Rusija predvidja da će prihodi od izvoza njene energije ove godine porasti za oko 98 milijardi evra, jer su veće cene robe nadoknadile smanjenje tražnje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.