Počinje javni dijalog kandidata za genseka UN

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2016, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje javni dijalog kandidata za genseka UN

U Ujedinjenim nacijama danas počinje neformalni dijalog kandidata za generalnog sekretara UN, koja će po prvi put u istoriji biti javan.

Prvi će na redu biti šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić, bivša bugarska ministarka spoljnih poslova Irina Bokova i nekadašnji portugalski premijer Antonio Gutereš.

Očekuje se da bi, kako se navodi, hrvatska kandidatkinja Vesna Pusić i slovenački kandidat Danilo Tirk trebalo da se predstave u sredu.

Neformalni dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je nova praksa Generalne Skupštine UN, u cilju unapredenja transparentnosti procesa izbora budućeg generalnog sekretara, tokom kojeg će kandidati imati priliku da predstave svoj program - viziju buduće reforme sistema UN, kako bi se odgovorilo izazovima 21. veka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukšić u Njujorku otvara dijalog o kandidatu za generalnog sekretara UN

Izvor: Blic, 12.Apr.2016

Odlazeći potpredsednik crnogorske vlade i kandidat za generalnog sekretara UN Igor Lukšić boravi od danas u Njujorku gde će predstaviti program za čelnu funkciju UN. Kandidat Crne Gore će u Njujorku boraviti do 22. aprila čime zvanično počinje Lukšićeva kampanja za mesto generalnog sekretara...Generalni...

Nastavak na Blic...

Lukšić se predstavio u UN: Iz male zemlje sam...

Izvor: B92, 12.Apr.2016

Podgorica, Njujork -- Šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić predstavio se u Njujorku kao prvi kandidat za generalnog sekretara UN...Lukšić je Crnu Goru označio kao malu zemlju s turbulentnom istorijom, a svoj rodni grad Bar kao istinski primer nacionalne i verske raznolikosti...Ujedinjene nacije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.