Počela ofanziva na Faludžu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Maj.2016, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela ofanziva na Faludžu

Irački premijer Hajder el Abadi objavio je danas pokretanje vojne operacije sa ciljem osvajanja Faludže, uporišta Islamske države Iraka i Levanta.

U Toku je žestoko granatiranje ovog grada koji se nalazi na oko 65 kilometara zapadno od Bagdada. Pokretanje operacije uslijedilo je poslije napredovanja iračkih kopnenih snaga protiv IDIL-a.

"Došlo je krajnje vreme za osvajanje Faludže. Približio se trenutak velike pobjede i Islamska država nema drugog izbora, nego da bježi", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << objavio je irački premijer.

Ranije je vojska poručila stanovnicima Faludže da napuste područje uoči ofanzive.

Porodice koje ne mogu otići trebaju istaći bijele zastave kako bi označile svoje lokacije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČELA OFANZIVA NA UPORIŠTE DŽIHADISTA Irački premijer: Došlo je vreme da osvojimo Faludžu

Izvor: Kurir, 23.Maj.2016

..."Došlo je krajnje vreme za osvajanje Faludže Približio se trenutak velike pobede i Islamska država nema drugog izbora, nego da beži", objavio je irački premijer, prenele su agencije..Faludža se nalazi na oko 65 kilometara zapadno od Bagdada Pokretanje operacije usledilo je posle napredovanja...

Nastavak na Kurir...

Ofanziva iračke vojske za preuzimanje Faludže

Izvor: RTS, 23.Maj.2016

Iračke snage sukobile se sa ID u blizini Faludže, prvog grada koji je Islamska država zauzela pre više od dve godine. Bombardovano je i središte grada u napadima kako bi povratili oblast zapadno od Bagdada. . Prema svedočenjima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.