Novo pravilo u sudstvu bi moglo osloboditi bivšeg predsjednika Brazila

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo pravilo u sudstvu bi moglo osloboditi bivšeg predsjednika Brazila

Brazilski najviši sud izglasao je ukidanje pravila o zatvaranju kriminalaca - promjena koja bi mogla dovesti do puštanja bivšeg predsjednika Luiza Inacija Lule da Silve iz pritvora. Presuda, objavljena u četvrtak, predviđa da osuđeni kriminalci trebaju ići u zatvor tek nakon što su iscrpili sve mogućnosti za žalbu. Promjena bi mogla dovesti do puštanja tisuća zatvorenika, uključujući Lulu. Lijevičar vodio je Brazil između 2003. i 2010., ali je u zatvoru od prošle godine. Bio je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zbog novog zakona u Brazilu bivši predsednik bi MOGAO NA SLOBODU

Izvor: Blic, 08.Nov.2019

Vrhovni sud Brazila doneo je presudu koja bi mogla dovesti do oslobadjanja skoro 5.000 zatvorenika koji se još uvek žale na svoje presude, uključujući bivšeg predsednika Luiza Inasija Lulu da Silvu i druge moćnike uhapšene tokom istrage o korupciji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.