Novi izvještaj Freedom House

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Apr.2016, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi izvještaj Freedom House

U novom godišnjem izvještaju Freedom House se upozorava, između ostalog, da privredni problemi ugrožavaju stabilnost u svijetu, a da reforme na Balkanu zaostaju.

Freedom House je napravio procjenu koja prati demokratski razvoj 29 zemalja u bivšem Sovjetskom Savezu, na Balkanu i Srednjoj Evropi.

U izvještaju se navodi kako je situacija posebno problematična u bivšem Sovjetskom Savezu, gdje, kako se navodi, u sedam zemalja (Rusija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Kazahstan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Tadžikistan, Uzbekistan i Turkmenistan) su na čelu "diktatori" koji su na vlasti najmanje deset godina.

Kada je riječ o balkanskim zemljama, navodi se da su Srbija i Crna Gora započele proces pridruživanja EU, Albanija i Makedonija su službeni kandidati, dok su Bosna i Hercegovina i Kosovo potencijalni kandidati.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.