Najveći putnički brod prima 6.360 putnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Maj.2016, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći putnički brod prima 6.360 putnika

Gradnja "Sklada mora", duljeg od Eiffelova tornja i deset puta težeg, počela je 23. septembra 2013. Oko 2500 radnika izgradilo ga je za 10 miliona radnih sati.

Najveći putnički brod na svijetu "Harmony of the Seas" predan je u brodogradilištu u Saint-Nazaireu vlasniku, američkoj brodarskoj kompaniji Royal Caribbean.

Grdosija duga 362 metra i široka 66 metara moći će primiti 6360 putnika i imati 2100 članova posade.

"Za nas je ovo poseban dan, a ovo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << poseban brod. Nije samo najveći, nego i okolišu najprijateljskiji brod", rekao je direktor brodogradilišta Laurent Castaing.

Ta je tvrtka sa sjedištem u Miamiju dosad izgradila 12 golemih kruzera u Saint-Nazaireu, uključujući "Sovereign of the Seas" koji je 1987. bio najveći putnički brod na svijetu.

Harmony of the Seas emitirat će 20 posto manje CO2 po putniku nego brodovi slične klase.

Brod će u nedjelju iz Southamptona isploviti prema Barceloni.

Do listopada će krstariti Sredozemljem, a potom kreće na Karibe.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

U Francuskoj porinut u more najveći kruzer na svijetu

Izvor: Capital.ba, 16.Maj.2016, 07:26

PARIZ, Najveći kruzer na svijetu, „Harmony of the Seas“, krenuo je u nedjelju na svoje prvo putovanje iz francuskog brodogradilišta u Saint-Nazaireu.   Brod dugačak 362 metra i visok 72 metra zaplovio je prema Southamptonu u Engleskoj, odakle će krenuti na svoje prvo krstarenje po Mediteranu. Brod...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.