Izvor: Southeast European Times, 12.Dec.2010, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najnovija vest: Sanader uhapšen u Austriji

10/12/2010

SALCBURG, Austrija -- Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhapšen je u petak (10. decembra) u Salcburgu, nakon što je u četvrtak napustio Hrvatsku samo nekoliko sati pre nego što je parlament glasao za ukidanje njegovog poslaničkog imuniteta.

Sanader kaže da je bio na službenom putu u Londonu i da se vraćao u Hrvatsku kada je obavešten o nalogu za hapšenje koji je izdat u petak ujutru. Njega je privela policija na autoputu u Austriji, saopštile su hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << vlasti.

Bivši premijer je pod istragom zbog navodne uloge u planu za stvaranje pomoćnih fondova za svoju HDZ dok je bio na vlasti 2004-2009. Sanader, najviši hrvatski zvaničnik do sada protiv koga se vodi istraga za korupciju, poriče te tvrdnje.

Zvaničnici iz državne agencije za borbu protiv korupcije pretresli su Sanaderov dom u Zagrebu i odneli dokumentaciju i računar, navodi se u izveštajima medija. (Index.hr – 10.12.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.