Mario Vargas Ljosa gost Beograda

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mario Vargas Ljosa gost Beograda

Peruanski književnik i nobelovac, Mario Vargas Ljosa, gost je Beograda. 'Globalizacija je nešto najbolje što se desilo svetu, rekao je jedan od najvećih latinoameričkih pisaca sadašnjice', autor romana 'Rat za smak sveta', 'Avanture nevaljale devojčice', 'Don Rigobertova beležnica'... Istovremeno je poručio da "književnost menja svet, a dobra književnost obogaćuje živote čitalaca". Mario Vargas Ljosa u Beogradu promoviše svoje memoare – „Riba u vodi“.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Književnost obogaćuje život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2015, 09:25

Biti pisac je najveća sreća za čoveka, kniževnost mi pričinjava neopisivo zadovoljstvo, obogaćuju moj žiovot, moju ličnost i ako bih mogao ponovo da biram, sigruno bih ponovo odabrao književnost, izjavio je peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa...Književnost je velika strast, a ne posao. Ona...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.