Jak potres u Crnoj Gori, blizu granice s BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Nov.2016, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak potres u Crnoj Gori, blizu granice s BiH

Potres magnitude 4.2 po Richteru pogodio je  poslijepodne područje Crne Gore koje graniči s BiH, a epicentar je bio 16 kilometara od Bileće, objavio je Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).   Potres je zabilježen na dubini od deset kilometara.   Prije desetak dana jak potres pogodio je šire područje Mostara. Magnituda potresa iznosila je 4.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zemljotres u Crnoj Gori

Izvor: Radio 021, 09.Nov.2016

Zemljotres magnitude 4,2 po Rihteru pogodio je danas posle podne Crnu Goru, a osetio se i na krajnjem jugu Hrvatske...Zemljotres je zabeležen u 16 sati i 58 minuta, epicentar mu je bio 78 kilometara severozapadno od Podgorice i 53 kilometra severoistočno od Dubrovnika, na dubini od deset kilometara...Pre...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.