Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj o padu helikoptera još nije stigao u Tužilaštvo

„Višem javnom tužilaštvu u Beogradu do sada nisu stigli nikakvi izveštaji stručnih komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera u reonu Aerodroma "Nikola Tesla", u kojem je život izgubilo više lica“, rečeno je za RSE u tom Tužilaštvu. U pisanoj izjavi koju nam je uputio rukovodilac krivičnog odeljenja Višeg javnog tužilaštva Miroslav Filipović, dalje se navodi:

„Javno tužilaštvo u okviru predistražnog postupka preduzima radnje na utvrđivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << svih činjnica vezanih za ovaj događaj, postupajući zamenik javnog tužioca izvršio je uviđaj, očekuju se izveštaji komisija, prikupljaju se i proveravaju i drugi podaci na osnovu kojih će javno tužilaštvo doneti odluku da li postoje osnovi sumnje da je i izvršeno krivično delo čija je posledica pad helikoptera sa smrtnom posledicom više osoba, da li postoje osnovi sumnje da je određeno lice ili da su određena lica učinila to krivično delo, ili drugo krivično delo koje bi proizilazilo iz činjeničnog stanja koje se utvrdi. Te odluke tužilaštvo će doneti tek nakon potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja, a ne pre“.

Prethodno, Ministarstvo odbrane je saopštilo da će izveštaj proslediti Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Mediji, takođe, prenose da je ovaj dokument juče prosleđen načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću, koji je dan nakon nesreće, izjavio da će javnost o svemu biti obaveštena u toku istražnog postpuka, odnosno rada Komisije.

U pismu upućenom našem Radiju, beogradsko Tužilaštvo navodi da će „proverama biti obuhvaćeno sve ono što može biti posredan ili neposredan uzrok, činjenje ili nečinjenje, koje predstavlja radnju izvršenja krivičnog dela, u skladu sa odredbama Kriivčnog zakonika“.

„Od ocene postoje li osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo zavise i dalji koraci tužilaštva, da li će i protiv kog lica preduzeti krivično gonjenje i da li će se ispitivati svedoci. Sadržaje pojedinih akata, izveštaja i iskaza eventualnih osumnjičenih lica, svedoka i veštaka, javno tužilaštvo, zbog tajnosti istrage u svim krivičnim postupcima, a ne samo ovom, neće saopštavati medijima“, zaključeno je u Tužilaštvu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga o padu helikoptera: Da li političari guraju tragediju pod tepih?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2015

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu do sada nisu stigli nikakvi izveštaji stručnih komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera u kojem je život izgubilo više lica, rečeno je za RSE u tom tužilaštvu

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.