Istorijska poseta šefa diplomatije Izraela Sudanu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Feb.2023, 21:34

Istorijska poseta šefa diplomatije Izraela Sudanu

Sudan je u četvrtak objavio da se složio da "krene napred" ka normalizaciji odnosa sa Izraelom tokom razgovora sa Elijem Koenom, prvim izraelskim ministrom spoljnih poslova koji je bio u zvaničnoj poseti Kartumu. Sudan je u januaru 2021. formalno pristao da normalizuje odnose sa Izraelom, uklanjajući ga sa svoje liste „državnih sponzora terorizma“, ali veze nikada nisu formalizovane. Koen, tada ministar obaveštajnih službi, predvodio je istog meseca prvu zvaničnu delegaciju u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Izrael očekuje potpunu normalizaciju odnosa sa Sudanom ove godine

Izvor: Danas, 03.Feb.2023, 10:01

Izrael očekuje da u potpunosti normalizuje odnose sa Sudanom ove godine, izjavio je izraelski ministar spoljnih poslova Eli Koen po povratku iz jednodnevne posete sudanskom glavnom gradu, Kartumu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.