​​​​​​​Hrvatska zaprimila ponude za jurišne avione od SAD, Izraela, Švedske i Francuske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Sep.2020, 13:47

​​​​​​​Hrvatska zaprimila ponude za jurišne avione od SAD, Izraela, Švedske i Francuske

Međuresorno povjerenstvo hrvatske Vlade zaprimilo je ponude za nabavu višenamjenskog borbenog aviona od Kraljevine Švedske, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske Republike i Izraela, priopćeno je iz hrvatske Vlade. „Nakon toga slijedi proces evaluacije koji će trajati tri mjeseca prije nego što bude dovršen prijedlog koji će se uputiti Vladi,“ kazao je novinarima ministar obrane Mario Banožić. Među ponudama je ona američka s novim F-16 i švedska s novim Gripenima. Ministar je potvrdio da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Hrvatska dobila četiri ponude za nabavku BORBENIH AVIONA: Dve zemlje nude nove, a dve polovne letelice

Izvor: Blic, 09.Sep.2020

Poslednjeg dana pre isteka roka za podnošenje, Hrvatska je dobila četiri ponude za nabavku višenamenskog borbenog aviona od Švedske, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske i Izraela - po dve ponude za nove i polovne avione.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.