Hrvatska uvodi porez od 100 evra godišnje za vlasnike pasa

Izvor: N1 televizija, 31.Okt.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska uvodi porez od 100 evra godišnje za vlasnike pasa

Vlasnici pasa u Hrvatskoj bi mogli od 1. januara 2017. godine da plaćaju državi porez od 100 evra za svog ljubimca. Naime, država planira da donese Zakon o zaštiti životinja, a upravo je ovakva odredba sastavni deo tog predloga.

Javna rasprava o predlogu zakona je završena a Ministarstvo poljoprivrede još uvek objedinjuje odgovore na dostavljene komentare. Ako se država odluči za uvođenje ovog poreza on bi mogao zahvatiti oko 350.000 ljudi, koliko ima registrovanih vlasnika >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pasa, piše Slobodna Dalmacija.

Predstavnici hrvatskog Ministarstva poljoprivrede smatraju da bi uvođenje ovakvog poreza poslalo poruku vlasnicima pasa da treba da osiguraju kontrolu razmnožavanja svojih ljubimaca. Ideja je, naime, da se od plaćanja poreza izuzmu vlasnici sterilizovanih pasa kao i oni koji su udomili pse iz skloništa, piše splitski dnevnik.

Ovakvo rešenje podržavaju i udruženja za zaštitu životinja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POREZ NA PSE?! Hoće li i kod nas vlasnici ljubimaca plaćati 100 EVRA godišnje državi? (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 31.Okt.2016

Vlasnici pasa u Hrvatskoj mogli bi od 1. januara 2017. godine plaćati za svoje ljubimce porez državi od 100 eura. Naime, država planira do toga datuma da donese Zakon o zaštiti životinja, a upravo je ovakva odredba sastavni deo tog predloga. Da li će ova inicijativa dobiti zeleno svetlo i postoji...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.