Duge zatvorske kazne za saučesnike terorističkog napada u Beču 2020.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Feb.2023, 10:59

Duge zatvorske kazne za saučesnike terorističkog napada u Beču 2020.

Četvorici muškaraca izrečene su duge zatvorske kazne jer su bili saučesnici u ubistvu u smrtonosnom terorističkom napadu džihadističkog napadača u srcu austrijske prijestolnice u novembru 2020. Kujtim Fejzulai izveo je napad u bečkom dijelu grada poznatom kao Bermudski trougai, kada su ubijene četiri a ranjeno 23 osobe. Napad je trajao devet minuta nakon čega je napadača ustrijelila policija. Muškarci kojima se sudi optuženi su da su mu pomogli napadaču u pripremama. U Austriji suđenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

ARIJANIT SA KOSOVA DOBIO BLAŽU KAZNU Sud u Beču osudio grupu na dugotrajne robije i dve doživotne kazne zbog pomaganja džihadisti u napadu 2020.

Izvor: Blic, 02.Feb.2023

Sud u Beču izrekao je danas dugotrajne zatvorske kazne, uključujući doživotni zatvor, četvorici od šest muškaraca optuženih da su pomogli džihadisti u pripremi napada u novembru 2020. u kojem je 20-godišnji napadač ubio četiri osobe u restoranima u centru Beča.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.