Crvena tečnost ulijeva se u rijeku Bosnu u Zenici, ispituje se uzrok

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jan.2023, 14:47

Crvena tečnost ulijeva se u rijeku Bosnu u Zenici, ispituje se uzrok

Glavni vodni inspektor entiteta Federacija BiH ispituje zagađenje u blizini preduzeća Arcelor Mittal u Zenici, u srednjoj Bosni i Hercegovini, nakon što su aktivisti za zaštitu rijeke Bosne izvijestili da se u rijeku ulijeva crvena tečnost koja je obojila rijeku Bosnu u tom dijelu njenog toka. "U rijeci nije primijećen pomor ribe, a o incidentnom zagađenju su obaviješteni svi nadležni organi – policija, kantonalni vodni inspektor, te nadležna Agencija za vodno područje rijeke Save,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

U reku Bosnu u Zenici izlila se crvena tečnost, uzrok se istražuje

Izvor: Danas, 31.Jan.2023

Glavni vodni inspektor Federacije BiH istražuje zagađenje u blizini kompanije Arcelor Mittal u Zenici, u centralnoj Bosni i Hercegovini, nakon što su aktivisti za zaštitu reke Bosne prijavili da se u reku izliva crvena tečnost koja je zaprljala reku Bosnu u tom delu svog toka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.